En enda natt – Simona Ahrnstedt

9789137143101Med En enda natt lämnar Simona Ahrnstedt den historiska miljön för att istället ge sig i kast med den samtida finansvärlden.

Med en adelstitel skulle man kunna tänka sig att Natalia De la Grip fått det mesta serverat på silverfat och visst har hon sin titel att tacka för mycket men utan viljestyrka, envishet och ett enormt slit skulle hon inte kommit någonstans inom en mansdominerad finansvärld där de flesta kvinnor stöts bort. Hennes far och äldsta bror driver familjefirman Investum, Natalias mål med sitt hårda arbete är att visa att hon är tillräckligt duktig för att bli insläppt i firman trots att hon vet vad hennes far tycker om kvinnor.

Riskkapitalisten David Hammar är uppkomlingen som tillsammans med sin vän Michel driver Hammar Capital. David har sina skäl att hata Natalias familj och är fast besluten att krossa dem genom att driva igenom ett övertagande av Investum och stöta bort alla De la Grip ur företagets styrelse. Han inser att det hela skulle vara lättare om han hade någon De la Grip på sin sida men efter att ha träffat Natalia över en lunch inser han att hon är för lojal mot sin familj. Däremot upptäcker de båda att det finns en gnista där, en kemi som är svår att motstå…

Jag älskade den historiska trilogin och trodde därför inte att jag skulle falla som en fura för denna samtida berättelse men så fel jag hade! Om möjligt älskar jag denna ännu mer. Jag är så glad att jag inte hunnit läsa denna bok tidigare för nu behöver jag inte vänta så länge på nästa bok, En enda hemlighet som kommer ut i maj.

Alla som läser Simona Ahrnstedts blogg kan se vilket engagemang hon lägger i sina böcker, all tid, energi och efterforskning som krävs. Det underbara är att det verkligen märks när man plockar upp en av hennes böcker. Berättelserna är så snyggt upplagda utan att det någonsin känns för tillrättalagt. Samma sak gäller för karaktärerna, de är välutvecklade och trovärdiga. De har bra sidor, dåliga sidor och allting de gör är väl motiverade i handlingen vilket ger dem ett intressant djup. Med romance följer förstås också lite erotik och är det något som måste vara svårt att skriva så är det just det. Jag har läst många böcker där det antingen blir krystat eller så cheesy att att man vill sjunka genom golvet när man läser det. Det blir det aldrig med Simonas böcker, det är snyggt och det är hett.

———————————————–
 Betyg: 5/5
(Goodreads genomsnitt: 4.04)
| 492 s. | Forum | 2014-08 |
| Adlibris | Bokus |

3 reaktioner på ”En enda natt – Simona Ahrnstedt

  1. Ping: Lite nytt i bokhyllan | Bokfrossa

  2. Ping: En enda natt av Simona Ahrnstedt - C.R.M. Nilsson

  3. Ping: En kort sammanfattning av 2015 | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s