Sparkle – Kaya McLaren

sparkleTitel: Sparkle
Författare: Kaya McLaren
Originaltitel: How I Came to Sparkle Again
Förlag: Kalla Kulor
Utgiven: 2013-09-24
Sidor: 301
Betyg: 4/5

För någon vecka sedan kom det information från Kalla Kulor om den här boken och jag kände att en feelgood-roman var precis vad jag behövde just nu och jag blev inte besviken, boken uppfyllde alla förväntningar.

I Sparkle får vi följa två kvinnor och en 10årig flicka vars vägar korsas. Jill har för sex veckor sedan drabbats av ett missfall och gör ett försök att återvända till arbetet som sjuksköterska, det blir för svårt för henne så hon kommer hem tidigare än väntat och hittar sin man i sängen med en annan kvinna. Hon har precis fått ett brev från en barndomsvän, Lisa, och bestämmer sig för att fly hem till henne och sin barndomsstad Sparkle. Lisa har i sin tur levt ett lättsamt liv utan förpliktelser. Män kommer och går utan att lämna något större avtryck men efter ännu en natt med betydelselöst sex får hon nog. Hon vill ha någonting mer och bestämmer sig för att vänta på kärleken. I Sparkle, den lilla skidorten i Colorado, bor även Cassie vars mamma nyligen har gått bort i cancer. Livet känns hopplöst och hon kan inte se att det finns något kvar att glädjas åt. Cassies pappa Mike arbetar mycket och på obekväma tider så hon får dessutom dras med barnvakter hon avskyr.

Man behöver inte läsa många sidor i boken för att veta hur den kommer att sluta men det gör absolut ingenting för vägen dit är en trevlig resa. Den är charmig och välberättad och de lockande miljöbeskrivningarna hjälpte till att få mig att fastna. Karaktärerna är verkliga med både styrkor och svagheter, de är lite trasiga och har inte haft det lätt men tillsammans börjar de hjälpa varandra att läka sina sår. Trots karaktärernas sorger är berättelsen hoppfull och försöker påminna oss om att även om livet just nu gör ont så blir det förhoppningsvis bättre så småningom.

Sparkle är en mysig vintersaga som jag varmt rekommenderar som framförallt julläsning när snön lagt sig gnistrande vit och adventsstjärnorna lyser i fönstren.

5 reaktioner på ”Sparkle – Kaya McLaren

  1. Pingback: Månadssammanfattning – Oktober | Bokfrossa

  2. Pingback: Sparkle av Kaya McLaren | Lottens Bokblogg

  3. Pingback: Tematrio – Julklappstips | Bokfrossa

  4. Pingback: Tematrio – Vinterväder | Bokfrossa

Lämna en kommentar