Bokbloggsjerka – Läsare = Samlare?

bokbloggjerkaDå var det fredag igen, papegojan bygger kojor under den sönderbitna duken på hans lekplats, solen skiner och jag ska strax gå ut och handla och passa på att njuta lite av den men först tänkte jag bocka av veckans bokbloggsjerka där frågan är: Do readers have to be collectors?

Självklart behöver man inte samla på sig böcker bara för att man läser mycket. Det finns ju det där förträffliga påhittet som kallas bibliotek där man kan låna och läsa hur mycket man vill utan att behöva betala något. Däremot är det säkert lätt hänt att man samlar på sig en hel del böcker ändå, älskar man något är det väl rätt naturligt att man vill omge sig med det. Själv vill jag gärna äga de flesta böcker jag tycker om, särskilt inom fantasygenren, men har oftast inte svårt att göra mig av med böcker jag inte är särskilt förtjust i och är omslaget dessutom tråkigt så är det ännu enklare för mig att skiljas från dem.

Den här veckan har Annika också en tävling där man kan vinna fina bokaskar, skulle jag vinna skulle jag vilja ha den fina kransasken.

spike1sötnäbb

Annonser

11 thoughts on “Bokbloggsjerka – Läsare = Samlare?

  1. Jag önskar att jag hade lättare att göra mig av med böcker, men just nu är de böcker som jag gör mig av med sådana som jag känner väldigt stark antipati mot…

  2. Jag har faktiskt hittat tillbaka till biblioteket efter många år. Men att jag skulle låta bli att köpa på mig böcker av den anledningen kommer säkert inte hända.

  3. Åhh, vilken söt papegoja! En läsare behöver verkligen inte vara samlare men jag är det, ingen tvekan om det! En mild form av besatthet… Det är ju smartare och mer ekonomiskt att låna…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s