Robin Williams – När skratten har tystnat

robin-williams-nar-skratten-har-tystnatJag var väldigt förväntansfull när biografin Robin Williams – När skratten har tystnat av Emily Herbert dök upp men besvikelsen kom snabbt när jag väl började läsa boken. Det är så tråkigt att ha fått en bok och verkligen inte uppskatta den men jag kunde tyvärr inte ens motivera mig till att läsa ut den, vilket är vad som fått den här recensionen att dra ut på tiden. Boken känns som ett hafsverk, något författaren snabbt spottat ur sig för att kunna dra fördel av det nyvaknade intresse för Robin Williams som kom sig av hans tragiska bortgång.

Det börjar med ett stort antal hopsamlade tweets från kända människor som kom efter hand död och redan där börjar jag ana att det här inte alls är en bok för mig. Det blev tyvärr inte bättre lite längre fram heller, citaten fortsätter och det görs många antaganden där författaren viftar bort saker Robin Williams sjäv berättat och istället lite arrogant lägger fram sina egna åsikter och tolkningar som sanningar. Det är förstås sådant man ofta ser och är en del i att skriva en biografi men det är något med sättet hon gör det på som helt enkelt inte går hem hos mig, kanske för att allt är så ytligt berättat att jag inte känner något förtroende för hennes skrivande.

En biografi om Robin Williams hade kunnat vara fängslande men här faller det slätt, den saknar själ och hjärta och lyckas inte fånga mig.

———————————————–
 Betyg: 1/5
(Goodreads genomsnitt: 2.89)
| Robin Williams: When the Laughter Stops 1951 – 2014 | 286 s. | Bookmark | 2015-02 |
| Adlibris | Bokus |

3 reaktioner på ”Robin Williams – När skratten har tystnat

  1. Jag blev så ledsen när jag läste denna, han är verkligen värd en bra bok. Till skillnad från dig så tog jag mig igenom alltihop och det blir inte ett dugg bättre.

  2. Tack för att du satte ord på vad jag tyckte om den här boken! Jag håller fullständigt med dig! Så trist att en sådan fin skådespelare får en sådan hafsig och ytlig biografi. Jag läste ut den men fortsatte att vara lika irriterad ända till sista sidan. Förutom det du skriver om störde jag mig även på alla filmrecensioner som nämndes. Framför allt eftersom författaren verkade tycka att recensionernas innehåll var ”sanning” snarare än åsikter. Nä, det här var en skitförfattare. Jag ska kolla om det finns någon äldre biografi om Robin Williams i stället. Den kanske är bättre och mindre sensationslysten?
    Ha det bra!!!

  3. Håller helt med er andra. Denna bok skrevs enbart för att tjäna pengar på den fantastiska och fina människan Robin Williams. Läste inte ut den. Blev både irriterad och äcklad.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s