Bokbloggsjerka – Nobelpristagare

bokbloggjerkaFörsta snön har nu fallit även här, fast norrlänning som jag ursprungligen är har jag svårt att kalla den här blöta regnblandningen snö. Blött och äckligt var det i alla fall även om det inte höll i sig länge. Jag vill ha fin tomtesnö! Fast just nu är jag rätt okej med torr barmark också, långt ifrån lika fint som snö men mycket mer praktiskt.

Fast snö var förstås inte temat i Annikas bokbloggsjerka, istället ställer hon frågan: Vilka nobelpristagare kan man hitta i din bokhylla? alt. vilka nobelpristagare har du läst?

Jag lockas inte av prisvinnare, det är inte vad jag helst läser och därför blir min lista väldigt kort. Två författare som vunnit Nobels litteraturpris finns representerade i min bokhylla, Rudyard Kipling och Gabriel García Márquez varav Kipling är den enda jag läst något av (Djungelboken). När jag kikade igenom listan på pristagare så känner jag spontant att den enda jag tycker är lite tråkigt att jag inte bekantat mig med är Selma Lagerlöf, kanske har jag läst något litet från henne i skolan men det är inget jag minns.

15 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Nobelpristagare

  1. Det finns så många bra nobelprisförfattare! Det är ju därför de fått priset 🙂
    Ge dem en chans, särskilt Alice Munro, Hertha Müller, Nadine Gordimer…

  2. Jag vill också ha fin tomtesnö. Vi har hittills bara fått snö en gång och den låg inte kvar mer än en kväll 😦

    Det finns en hel del riktigt bra författare bland nobelpristagarna, sedan finns det andra som jag inte alls förstår poängen med (*hostMoYanhost*).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s