Sthlm Confidential – Hanna E Lindberg

9789175539638_200_sthlm-confidential_kartonnageI STHLM Confidential får vi möta en värld som nog för många av oss är obekant, en värld där det gäller att synas men inte på vilka krogar som helst utan de kändistäta där pengarna flödar. Syns man inte så finns man inte och blir snabbt bortglömd, vilket är svårt att acceptera i en värld där man ständigt söker bekräftelse. Det är i huvudsak mot den miljön vi får lära känna en skara intressanta karaktärer.

Solveig Berg är en ung journalist som efter ett snedsteg i en av sina nyhetsartiklar blev av med sitt arbete. Ingen vill anställa henne och hon kämpar förgäves på med en egenstartad blogg som hon vill ska lyckas ge henne det gamla livet tillbaka. Lennie Lee är en fotograf som driver en grabbtidning som tappar såväl läsare som annonsörer, tidningens framtid hänger på en skör tråd. Kalju Saagimb sysslar med lite allt möjligt, främst med att tillhandahålla finkrogar med kött. De lever väldigt olika liv men när en känd glamourmodell hittas död så börjar deras liv vävas ihop. Solveig ser sin chans att försöka lista ut vad som hänt kvinnan och därmed förhoppningsvis åtgärda sitt dåliga rykte.

Hanna E Lindbergs debutbok är en trevlig och lättläst historia där de korta meningarna ger ett snabbt och medryckande tempo åt berättelsen. De flesta deckare jag läst på sistone har varit mörka, dystra, djupa och långsamma psykologiska thrillers. Den här boken är också mörk sett till alla karaktärer av tvivelaktig moral som är beredda att trampa över gränserna för vad samhället i stort anses vara acceptabelt men den är betydligt mer lättsmält och fungerar utmärkt som underhållningsläsning där kapitlen behagligt flyter på.

———————————————–
 Betyg: 3/5
| STHLM Confidential| 347 s. | Förlaget Orda | 2014-04 |
| Adlibris | Bokus |

Annonser

One thought on “Sthlm Confidential – Hanna E Lindberg

  1. Pingback: Nytt i bokhyllan | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s