Dylan Dog – De sista ljuva åren

9789198112726_200_dylan-dog-de-sista-ljuva-aren_haftadFy vad jag ligger efter med mina recensioner just nu, mars och april har varit jobbiga månader men nu ska jag ta tag i några av böckerna som ligger i en prydlig hög i fönstret vid datorn och väntar på att få några ord sagda om sig.

Först ut får bli Dylan Dog som skapades i Italien 1986 och är en av världens mest sålda skräckserier. Jag hade inte hört talas om den förut men tydligen är det inte första gången serien ges ut på svenska. 1993 gavs den ut som en egen tidning under namnet Dylan och 1995-2001 ingick den som biserie i Seriemagasinet. Nu är det Ades Media som tagit sig an serien och gjort att jag fått upp ögonen för den.

I de sista ljuva åren får mardrömsdetektiven Dylan Dog i uppdrag att försöka hitta orsaken till varför en grupp personer på äldreboendet Garden Paradise har levt så länge att man skulle kunna tro att de är odödliga. När Dylan Dog kommer fram och börjar leta efter ledtrådar till varför gamlingarna levt så länge dröjer det inte länge innan Garden Paradise drabbas av det ena våldsamma dödsfallet efter det andra.

Skräckseriealbum, eller seriealbum överhuvudtaget faktiskt, hör inte till min vanliga läsning och nu undrar jag varför. Jag var inte säker på att Dylan Dog skulle gå hem hos mig men jag ville ge den en chans och jag är glad att jag gjorde det för albumet överraskade mig positivt. Jag tyckte om den och ett seriealbum var ju helt perfekt att varva den vanliga läsningen med. Illustrationerna är stämningsfulla i svartvitt och handlingen är full av mystiska gåtor som väcker min nyfikenhet ända fram till det starka slutet som gjorde läsningen till något som jag inte kommer glömma i första taget.

2 reaktioner på ”Dylan Dog – De sista ljuva åren

  1. Pingback: DYLAN DOG: DE SISTA LJUVA ÅREN - Ades Media

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s