Tango för vilsna själar – Lucy Dillon

9789137142050_200_tango-for-vilsna-sjalarFörfattare: Lucy Dillon
Originaltitel: The ballroom class
Förlag: Forum
Utgiven: 2014-01-15
Sidor: 512
Betyg: 4/5

Tango för vilsna själar är Lucy Dillons debutroman men den fjärde att bli översatt till svenska. Boken är en riktig feelgood med relationsdrama i samma stil som hennes andra böcker så tyckte man om dessa tror jag inte att man kommer att bli besviken på den här.

Vi får börja med att stifta bekantskap med den eleganta Angelica som i sin ungdom lämnade Longhampton för att satsa på en karriär som dansare. Efter flera år som proffs återvänder hon nu till sin födelsestad för att ordna med hennes mammas dödsbo. När hon ändå är där startar hon en danskurs som lockar en blandad skara elever som är där av olika anledningar. Vi får främst följa två par. Katie och Ross som har problem med sitt äktenskap och Lauren och Chris som är där för att Lauren vill ha ett sagobröllop och då ingår förstås en perfekt brudvals.

Dansgolvet är vad som för alla samman och får agera bakgrundsmiljö till komplicerade relationer och stressade vardagsliv med allt som hör till. Genom dansen får karaktärerna lära känna sig själva och Angelica gör sitt bästa för att försöka hjälpa dem att komma till rätta med sig själva och sina relationer.

Jag kan inte mycket om dans och ibland hänger jag inte riktigt med i termer och beskrivningar men det gör inte så mycket för som vanligt med Dillons böcker är det karaktärerna som står för det viktigaste i läsupplevelsen. Hon visar ytterst lite barmhärtighet när hon målar upp bilden av dem, de är mänskliga och verklighetstrogna med så många brister och svagheter att det ibland blir nästan smärtsamt att följa dem. För att bara vara karaktärer i en bok lyckas Dillon få mig oproportionellt frustrerad på dem men lyckligtvis hittar hon den rätta balansen så att jag förmår mig att känna sympati med dem och deras bekymmer. Handlingen är medryckande och trots sin längd är boken så lättläst att sidorna bara flyger förbi.

Annonser

One thought on “Tango för vilsna själar – Lucy Dillon

  1. Pingback: Månadssummering – Januari 2014 | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s