Fångade själar – Rachel Vincent

9789164077752_200_forlorad-sjal-fangade-sjalar_haftadTitel: Fångade själar
Författare: Rachel Vincent
Originaltitel:
Serie: Soul screamers #1
Förlag: Harlequin –> deras webbutik
Utgiven: 2013-12-02
Sidor: 368
Betyg: 4/5

Nu när vi är klara med jul och nyår för den här gången ska vi se om jag kan komma ikapp med att skriva om böckerna när jag läste då. Först ut är Fångade själar av Rachel Vincent, en författare jag kände till sedan tidigare genom hennes mycket uppskattade Shiftersserie. I den här boken lämnar vi hamnbytare bakom oss och ger oss istället in lite i en brittisk mytologi jag inte tror jag skulle ha känt igen från innan om jag inte tittat på Lost Girl, nämligen Banshees.

Huvudpersonen i boken, Kaylee Cavanaugh, är en tonårstjej som inte har det lätt. Någonting måste vara fel på henne för hon känner på sig när någon i hennes fysiska närhet är på väg att dö. Om det bara hade varit så enkelt som att hon kände det på sig skulle det kanske ha varit enklare att hantera men som det är nu är det som om någon kraft tar över hennes kropp och tvingar henne att gallskrika. Hon börjar undra om hon inte håller på att bli galen och hennes morbror och moster som hon bor hos är inte direkt till något stöd de heller. Och när deras klasskompisar börjar dö utan någon förklarlig anledning är det bara Kaylee som kan förutspå vem som står på tur och det är bara hon som har möjlighet att rädda dem.

Jag har inte läst någon bok tidigare som kretsar kring fae/feer, de har gjort sporadiska inhopp i många böcker jag läst men här får de ta en välförtjänt plats i centrum. Rachel Vincent levererar en berättelse som jag tycker står sig bra mot de mer populära övernaturliga varelserna vi kanske är mer vana att läsa om, hon varvar en intressant mytologi med komplexa familjerelationer och en gullig kärlekshistoria. Vad mer kan man önska sig?

Annonser

One thought on “Fångade själar – Rachel Vincent

  1. Pingback: Månadssummering – December | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s