Bokbloggsjerka – Författarduo

bokbloggjerkaFredag och bokbloggsjerka. Den här veckan är frågan: Vilken författarduo tillhör dina favoriter? (Alternativt: finns det någon författare vars böcker du har gillat både under författarens riktiga namn såväl som dennes pseudonym)

Jag brukar inte läsa böcker som är skrivna av fler än en författare, varför vet jag inte riktigt. Kanske är jag rädd för att det inte ska bli lika bra om det är två personer som ska lyckas kompromissa ihop en bok eller så är det helt enkelt inte så vanligt med författarduos i de genrer jag helst läser? Jag har fått intrycket att det är vanligare bland deckarna? Nåja, hur det än är så har jag faktiskt en favoritbok som är skriven av två författare. Boken ifråga är Goda Omen av Terry Pratchett och Neil Gaiman.

Om boken:
”Mänskligheten har elva år på sig. Antikrist är född och Himmel och Helvete förbereder sig på Den sista och slutliga striden. Den som ingår i Den stora planen. Apokalypsens fyra mc-åkare (Hells Angels, fast på riktigt) är på väg, liksom menige häxjägare Pulsifer och häxan (nåja) Anatema Manick, professionell ättling till sierskan Agnes Nutter som visste precis hur allting skulle gå till, fast inte alldeles exakt.

Nu är det slut! Världen går under!
Men vänta.

Crowley och Aziraphale vill ha ett ord med i leken. Har man levt på jorden som demon och ängel i sextusen år, kan det hända att man börjar ta till sig beteenden som nästan liknar de mänskliga.

Än är det inte över. Och vem är Ond och vem är God – egentligen?”

12 reaktioner på ”Bokbloggsjerka – Författarduo

  1. Jag har inte heller så många duo författare som jag gillar nu när jag tänker efter. Neil Gaiman har jag dock alltid velat läsa något av men ännu inte kommit så långt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s