Smakbit av Blackout

6473057481_ce462009e6_o

Då var det söndag igen, en typisk dyster novembersöndag där regnet smattrar mot fönstret, och dags att visa upp en liten smakbit ur en bok vi läser. Som vanligt är det Flukten fra virkeligheten som står för det trevliga söndagsnöjet. Just nu läser jag främst Härskarinnan av Tiffany Reisz men jag vill inte ta en smakbit ur sista delen i en serie så jag tar en bit från början av Blackout av Susannah Cahalan istället, den ligger och väntar på mig överst i TBR-högen.

Handling: Susannah Cahalan hade ett liv som många drömmer om. En lägenhet i Midtown Manhattan och ett jobb som reporter på prestigefyllda New York Post. Men en dag vaknar den då 24 år gamla Susannah Cahalan upp ensam på ett sjukhus, bunden till sängs, övervakad och oförmögen att tala eller röra sig … Under månaden som kommer omkullkastas Susannahs liv fullständigt. Kollegor, pojkvän, föräldrar, läkare och psykologer och inte minst Susannah själv – alla står maktlösa inför den totala personlighetsförändring hon genomgår med paranoid misstänksamhet, hallucinationer och aggressivitet som följd. Vem var främlingen som tagit över hennes kropp? Vad hade hänt med hennes hjärna? I denna gripande självbiografi får vi följa Susannah Cahalan steg för steg när hon lägger pusselbitar för att förstå vad som egentligen hände under den månad av hennes liv som försvunnit ur hennes minne för alltid fram till diagnosen som räddade hennes liv.

20131103_111044


Annonser

13 thoughts on “Smakbit av Blackout

  1. Det hørtes ut som en bok jeg kunne tenke meg å lese. Noen ganger er det fint å lese om mennesker som har fått hjelp og har fått det bedre i livene sine. Ønsker deg en fin søndag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s