Smakbit av Sparkle

6473057481_ce462009e6_o

Då var det söndag igen och dags att visa upp en liten smakbit ur en bok vi läser. Som vanligt är det Flukten fra virkeligheten som står för det trevliga söndagsnöjet. Just nu läser jag bland annat Sparkle av Kaya McLaren. En charmig och vintrig feelgood-roman som skulle ha gjort sig riktigt bra som julläsning.

sparkle

Handling:
Jill har precis drabbats av missfall när hon hittar sin man i säng med en annan kvinna. Fullkomligt förkrossad släpper hon allt, lämnar bilen som precis gick sönder, köper en ny och flyr till sin barndoms stad Sparkle, en liten skidort i Colorado.

Lisa vaknar upp en morgon efter ännu en natt av meningslöst sex, tittar sig i spegeln och inser att hon inte längre vill behandla sin kropp som ett levande motell. Från och med nu tänker hon vänta på kärleken. Problemet är bara att kärleken kanske inte kommer från det håll hon räknat med.

Tioåriga Cassie har efter förlusten av sin mamma tappat tron på allt. Hon avskyr sina barnvakter, saknar sin mamma och letar meddelanden från henne i form av hjärtformade stenar. Hennes pappa, Mike, oroar sig för henne samtidigt som han själv har tappat fotfästet efter hustruns död.

Smakbit:
”Allting kändes overkligt Två månader tidigare hade hon levt ett normalt liv, nu hade hon en otrogen man och bodde i ett kyffe i en trailer tillsammans med män som kissade överallt och hade hundar som släpade sina arslen över allt annat. Hon hade dels ett första-hjälpen-jobb och dels ett på gång som innebar att ta hand om Kates dotter – Kate som hon egentligen inte hade tyckt speciellt mycket om, men som hon ändå inte kunde förstå var borta. Inget tycktes verkligt – ingenting.”

Annonser

10 thoughts on “Smakbit av Sparkle

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s