Smakbit på Söndag – De oskyldiga

6473057481_ce462009e6_o

Söndagar betyder smakbitar, den här helgen har det inte blivit mycket läst men har precis påbörjat De oskyldiga av David Baldacci. Jag har bara läst 26sidor i den men än så länge verkar boken lovande, lite svårt att plocka ett stycke när jag läst så lite så det får bli en liten minismakbit den här veckan.

litendeoskyldigaOm boken:
Den före detta elitsoldaten Will Robie är en topphemlig, statsanställd lönnmördare som USA:s regering använder i situationer där varken polis, FBI eller militär räcker till. Robie utför sina order utan frågor och han misslyckas aldrig.

Men så går ett uppdrag fel. Robie är utskickad mot ett mål mitt i Washington D.C., men känner instinktivt att något inte stämmer. För första gången gör Robie det otänkbara: han vägrar att döda.

Robie blir nu själv jagad av sin egen organisation och tvingas fly för sitt liv. Hans vägar korsas av den fjortonåriga Julie, en gatusmart tjej på flykt undan en okänd mördare som samma kväll skjutit ihjäl hennes föräldrar. Robie bestämmer sig för att hjälpa Julie och inser snart att de båda har hamnat i centrum av en enorm konspiration som hotar rikets säkerhet.

Liten smakbit:
”Robie ägnade sig åt ett yrke som var bäst lämpat för unga män. Redan vid fyrtio visste Robie att han inte skulle klara det i ett dussin år till. Hans färdigheter skulle trubbas av för mycket. Ett av hans objekt skulle vara bättre än han själv. Han skulle dö. Och sedan återvände tankarna till Shane Connors, som satt bakom ett skrivbord. Robie antog att det också var att dö, även om man kallade det något annat.”

Annonser

15 thoughts on “Smakbit på Söndag – De oskyldiga

  1. Har inte varit jätteglad i Baldacci, men har hört att böckerna om Kamelklubben är bra, så en den första delen i den serien står här och väntar på att bli läst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s