Hungerelden – Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist

9185785547
Titel:
Hungerelden
Författare: Jerker Eriksson & Håkan Axlander-Sundquist
Förlag: Ordupplaget
Serie: Victoria Bergmans svaghet 2
Utgiven: 2011
Sidor: 409
Betyg: 4/5

Poliskommissarie Jeanette Kihlbergs arbete med att lösa fallen med de döda invandrarpojkarna avbryts när en framgångsrik företagsledare mördas i Stockholm, på ett i det närmaste rituellt sätt. Flera märkliga detaljer gör att det ser ut som hämnd. Men, hämnd för vad?

Psykologen Sofia Zetterlund kopplas in för att bistå med en gärningsmannaprofilering. Ett arbete som blir problematiskt då de samtidigt inlett en kärleksrelation.

Jeanettes fortsatta sökande efter den försvunne Victoria Bergman leder inte bara till internatskolan i Sigtuna utan också till Danmark och händelser i det förflutna.

Sofia Zetterlund försöker, parallellt med sitt arbete som psykolog, att hitta tillbaka till sitt rätta jag.

Den första boken i serien tyckte jag kändes lite som ett Criminal Mindsavsnitt och den här boken fortsätter i samma anda. Otäckt, fruktansvärt och vansinnigt spännande. Människor visar sig kapabla till en ondska som är svår att föreställa sig men istället för att bli avskräckt och tycka att det blir för mycket lyckas författarna få mig att vilja vara med och nysta ut karaktärernas bakgrund för att se vad som fått dem att göra vad de gör.

Sexuella övergrepp, psykiska trauman, mord, mord på barn, en pedofilring, män som levt dubbelliv, en extremt sexistisk chef och en lesbisk relation. Det låter som mycket nedtryckt i en serie men jag tycker inte att det någonsin känns konstlat, författarna beskriver allt med en viss smakfull stilkänsla som jag uppskattar.

Boken är skickligt uppbyggd, man tror sig ha fått små ledtrådar serverade och så vipps så vänder det och det visar sig att det inte alls var vad man trodde. Serien rekommenderas varmt och det grämer mig lite att sista boken ligger hemma i lägenheten medan vi själva befinner oss i stugan.

Annonser

3 thoughts on “Hungerelden – Jerker Eriksson & Håkan Axlander Sundquist

  1. Pingback: Månadssammanfattning – Augusti | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s