Djävulen Hjälpte Mig – Caroline Eriksson

Djävulen hjälpte mig

Titel: Djävulen hjälpte mig
Författare: Caroline Eriksson
Serie: Svenska Mord
Förlag: Adelphi Audio
Ljudbok från E2go
Utgiven: 2013
Betyg:

Det ansågs lite märkligt att den vackra unga dottern till häradsdomaren valde att gifta sig med den blyge bondsonen Per, som efter faderns död levde ensam med sin mor. Men Hanna kände att han var den rätte och hon längtade efter att få skapa ett eget hem. Att svärmodern var omtalat tvär och ilsk skulle hon nog komma över bara det fick gå lite tid.Så fel Hanna hade.

Tillvaron på gården blir ett helvete. Den svartsjuka svärmodern styr med järnhand, och hur Hanna än försöker bryta in i gemenskapen mellan Per och hans mor stängs hon ute. Varje gång hon lyckas få en egen stund med sin man straffas hon dubbelt.Något är allvarligt fel i familjen – dessvärre är Hanna Johansdotter den sista att förstå det.

En kall morgon i slutet av mars år 1889 hittas hon ihjälslagen nedanför källartrappan. Polisens misstankar faller snart på Hannas man Per och hans mor Anna Månsdotter. Fram träder ett tragiskt triangeldrama, fyllt av svartsjuka, skam och förbjuden åtrå. Det verkar som om en förbannelse vilar över Möllegården och alla som bor där.

Det är inte ofta jag lägger ifrån mig någon bok men den här ljudboken lyckas jag bara inte ta mig igenom så jag erkänner mig besegrad. Kanske är boken i sig bra och vem vet, jag skulle kanske kunna tycka om den om jag läste den själv, men jag upplever ljudboken för seg och berättarrösten för sövande och monoton för att jag ska kunna tycka om den. Jag har lyssnat på del 9 av 26 men kommer knappt ihåg någonting alls av bokens handling. Synd, för jag trodde verkligen på den här boken. Att rota runt i gamla svenska mordfall låter som ett vinnande koncept så jag är lite besviken för att boken inte kunde få mig engagerad.

Annonser

2 thoughts on “Djävulen Hjälpte Mig – Caroline Eriksson

  1. Pingback: Månadssammanfattning – Augusti | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s