Waiting on Wednesday – Nordiska väsen

New WoW


”Waiting On Wednesday is a weekly event, hosted here, that spotlights upcoming releases that we’re eagerly anticipating.”

 

 

Något som alltid har fascinerat mig är våra gamla nordiska väsen så jag blev glad när jag bläddrade i en katalog och såg att det i augusti kommer ut en ny bok om dem. Johan Egerkrans är författaren och så här skriver Wahlströms om boken:

9132161433”De går under många namn de osynliga, oknytt, skrömt, de övernaturliga. De antar många former och de lockar, förför och förgör.

Nordens mörka skogar, djupa sjöar och höga berg hyser en mängd mytiska varelser. Vi ser dem inte om de inte väljer att visa sig, men de gör sig ständigt påminda. När någon mystiskt försvinner i skogen, när man hör märkliga ljud på vinden, när mjölken surnat över natten är det de övernaturliga som varit framme. Förr i tiden var de en naturlig del av vår värld, ett sätt påminna människor om att ha respekt för naturen.

En del väsen finner man i hela Europa, som drumliga jättar, mystiska troll, skira älvor och eldsprutande drakar. Andra, som den skönspelande näcken, nattens mara, skogens huldra och mylingarna, är typiska för norden. De personifierar naturen i all dess nyckfullhet och en del av dem ÄR naturen.

Egerkrans vackra bok gör en djupdykning i nordens rika folktro och presenterar ett brett urval av de väsen han själv anser vara de viktigaste och mest fascinerande. Med detaljrika, sinnliga bilder och initierade texter tas man med på en magisk resa.”

Jag vet inte med er men jag blir i alla fall sugen på att bläddra i den!

Annonser

One thought on “Waiting on Wednesday – Nordiska väsen

  1. Tack för det! Om man kommer från söder Tyskland då är en bok om skönspelande näcken, nattens mara (jag vet inte, vad det betyder^^) säkert också bra! Jag måste vänta till någon kommer att sälja boken på bokbörsen kanske, men du har rätt och då kan man säkert bli ”sugen på att bläddra” i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s