Smakbit på Söndag – Kärringar

6473057481_ce462009e6_o

Då var det söndag igen och därmed dags för en ny liten smakbit. Jag läste ut en bok igår kväll och har inte börjat på någon ny ännu men den som står på tur att bli läst är Kärringar, av Helene Uri. Det är svårt att hitta stycken ur en bok man inte läst ännu, man vill ju inte gärna bläddra framåt och avslöja handlingen för sig själv så här kommer en liten smakbit från första sidan. Utifrån smakbiten verkar inte boken vara vad jag föreställt mig att den skulle vara men jag misstänker att det kommer ändras sedan när man kommer förbi prologen.

20130714_104837

 

”Det värker i huvud, armar och ben. Över honom står fyra kvinnor klädda i fotsida sammetskåpor. Nu höjer den längsta av dem högerhanden som håller en blank sax. Hon klipper demonstrativt i luften och ljudet får alla fura att börja skratta. Vilka är de? Vad är det här för kvinnor? Han söker förtvivlat i hjärnans minnesarkiv men får ingen träff. Eller är det något bekant med den mörkhåriga? Den stora, blonda kvinnan böjer sig ner över honom. En sekund ser han rakt in i hennes ansikte. Hon ler som en ängel. Är hon galen? Sinnessjuk?”

 

 

Annonser

10 thoughts on “Smakbit på Söndag – Kärringar

  1. Har enda ikke lest noe av Uri og denne har jeg sett på mange ganger uten at den har fått bli med hjem, tror jeg må endre på det ganske snart. Tusen takk for påminnelse og smakebit:)

  2. Denne boken likte jeg også veldig godt, ble godt underholdt. Liker Uri, hun skriver godt. Tror jeg skal prøve meg på flere bøker av henne etterhvert. Kos deg videre og takk for smakebit:)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s