Flickan med glasfötter

glasfötter

Titel: Flickan med glasfötterFörfattare: Ali Shaw
Språk: Svenska
Förlag: Bra böcker
Betyg: 3/5

Handling
Säregna saker händer på öarna i den avlägsna och snökalla skärgård som heter St. Haudas Land. Egendomliga bevingade varelser fladdrar förbi i de frusna myrmarkerna. Albinovita djur gömmer sig i de snöhöljda skogarna. Maneter lyser i havets djup. Och Ida MacLaird är sakta på väg att förvandlas till glas … Det började i fötterna och förändringen sprider sig obönhörligt uppåt. Nu återvänder hon till St. Haudas Land, där hon tror att orsaken till förglasningen finns, i den fåfänga förhoppningen att hitta den enda människa som kanske skulle kunna hjälpa henne …

Midas Crook är en ung enstöring som har bott på dessa öar i hela sitt liv. När han träffar Ida är det någonting hos hennes sorgsna, trotsiga sinne som tränger igenom de försvarsmurar han byggt kring sina känslor. Samtidigt som Midas hjälper Ida att förlika sig med det som drabbat henne löser hon långsamt upp hans inre knutar och de båda ungdomarna förälskar sig i varandra… De är i skriande behov av tid och tiden rinner bort så snabbt. Kommer de att kunna stoppa glaset från att sprida sig? Flickan med glasfötter är en bländande fantasirik och fängslande debutroman, en berättelse om kärlek att bevara i minnet.

Tankar
Hur skulle jag ha kunnat låta bli att plocka upp den här boken med sitt fantastiskt vackra omslag? Ibland blir det kärlek vid första ögonkastet och kanske var det därför mina förhoppningar på boken var lite för höga för att den skulle kunna leva upp till dem. Jag trodde att den skulle leverera mer än vad den gjorde men jag var inte alltför besviken för boken bjöd på en bitterljuv, lite dämpad historia om kärlek, längtan och hopp. Det är en sådan bok jag rätt och slätt skulle beskriva som vacker. Vacker och rörande. Överlag är det inte lätt att slänga in ett moment av magi i en annars vanlig värld men jag tycker att Ali Shaw lyckades få det trovärdigt och bra balanserat.

Tips!
Är ni själva sugna på att läsa den så har Adlibris den inbundna versionen på sin lagerrensning för bara 39kr.

Annonser

3 thoughts on “Flickan med glasfötter

  1. Pingback: Läst i Juni | Bokfrossa

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s