Fyndat i bokbytarhyllan

20130627_095404

När jag var på biblioteket igår och lämnade tillbaka böcker tog jag mig en titt i bokbytarhyllan de har där, har alltid någon pocket i bokpåsen utifall jag hittar någonting där som jag vill ha. Den här gången blev det de här tre böckerna som fick följa med mig hem.

Sarons Ros av Rosamond Smith
När kvällstidningarna i en av USA:s delstater slår upp sina braskande löpsedelsrubriker om blodiga avrättningar begångna av en ”underskön” kvinna är Sharon Donner (alias Sherrill, alias ”Starr Bright”) redan fjärran från mordplatsen, långt borta i en annan stat på jakt efter nästa offer. Eller snarare på sin ständiga jakt efter bekräftelse och kärlek, en jakt som varje gång slutar i våld och besvikelse – och bestialiska mord.

Vredens land av Wilbur Smith
Fiendskapen mellan Manfred De La Rey och Shasa Courtney flammar åter upp. Samtidigt sveper rasistiska vindar över Sydafrika, starkare än någonsin tidigare. De två halvbröderna är nu ministrar i en regering som kämpar för att göra hela kontinenten till en fri värld. En värld där alla ska kunna leva i frihet, oavsett hudfärg och åsikter. Båda bröderna måste därför konfronteras med den grymma verklighet som apartheid står för. Samtidigt känner de hur deras land isoleras mer och mer i en kall, cynisk och fientlig värld. I den våldsamma och blodiga kampen mot den ständigt växande svarta vreden måste Manfred och Shasa ta konsekvernserna av din egen hänsynslösa jakt efter allt större makt.

Inte mitt barn av Patricia Kay
Det är en kall februarinatt. På ett litet sjukhus i Texas föds två flickor med bara ett par minuters mellanrum. Ute råder full snöstorm och inne på sjukhuset är stämningen kaotisk, personalen är starkt underbemannad till följd av ovädret. Den natten begås ett misstag som kommer att få avgörande betydelse för två familjers framtid…
Av en ren slump får Abbie Bernard elva år senare veta att hennes älskade dotter, Kendall, inte är hennes biologiska barn. När Abbie erinrar sig omständigheterna kring Kendalls födelse, inser hon att det måste ha skett en förväxling. Någonstans, hos någon annan, finns hennes egen dotter. Efter lite detektivarbete finner hon flickan och familjen hon vuxit upp i. Men mötet blir mer dramatiskt och känsloladdat än Abbie tänkt sig…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s