Urban Fantasy Favoriter

Urban Fantasy för ungdomar kryllar det av även här i Sverige, men för oss lite äldre har genren tyvärr inte riktigt fått in en fot på marknaden. Kan man tänka sig att läsa på engelska så är utbudet mycket större. Jag tänkte lista några av mina personliga favoritserier med kvinnliga huvudkaraktärer.

Kelley Armstrong – Women of the Otherworld
I den här serien får vi i olika böcker följa olika karaktärer på något vis har kopplingar till varandra. Varulvar, häxor, halvdemoner, necromancers. Serien börjar med den enda kända kvinnliga varulven, Elena. Det enda hon vill är att vara en vanlig kvinna, men när hennes flock behöver henne är hon tvungen att återvända och möta mannen som hon älskar men inte kan förlåta för att han bet henne och tvingade på henne det här livet.

Jeaniene Frost – Night Huntress
En favorit hos både mig och sambon! I den här serien får vi följa Cat, en halvvampyr som jagar och försöker döda vampyrer. En natt misslyckas hennes jakt och hon blir fångad av Bones, en vampyr som arbetar som prisjägare som tvingar henne att samarbeta med honom.

Patricia Briggs – Mercy Thompson och Alfa & Omega
Mercy är av halvindianskt påbrå och har vuxit upp bland varulvar, men hon är inte helt vanlig hon heller. Hon är något så sällsynt som en shapeshifter som kan förvandla sig till en prärievarg.

Alfa & Omega är en spinoff på Mercy Thompson. Här får vi följa Anna och Charles. Anna har inte haft det helt lätt i sin flock. Hon blev förvandlad mot sin vilja och har blivit misshandlad och våldtagen under tre års tid. Till slut är det så illa ställt i flocken att hon trots allt detta lyckas få styrka att ringa efter hjälp hos The Marrok, alla nordamerikanska varulvsflockars överhuvud. Han sänder sin son Charles att ta sig en titt på problemen…

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s